|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Cider æbler kan opdeles i 4 grupper
|
|
|
|
|
|
Sød: lav syre, lav tannin |
|
|
|
Bittersød: lav syre, høj tannin |
|
|
Syrlig: høj syre, lav tannin |
|
|
Bittersyrlig: høj syre, høj tannin |
|
|
|
|
|
Mine cidersorter er :
|
|
|
Ashmead's Kernel - sødsyrlig |
|
|
Balls Bittersweet |
|
|
Browns Apple - mild bittersyrlig |
|
|
Bulmers Normann - bittersød (medium) |
|
|
Chanteline - syrlig |
|
|
Dabinett - bittersød |
|
|
Ellis Bitter - bitter til bittersød |
|
|
Foxhwelp - bittersyrlig |
|
|
Frederick - syrlig |
|
|
Judar - syrlig |
|
|
|
|
|
Kingston Black - bittersyrlig |
|
|
Major - bittersød |
|
|
Tremlett's Bitter - bittersød |
|
|
|
|
|
Cidersorter er fremavlet specielt til fremstilling af cider.
Det er meget saftige æblesorter, der ikke er egnet som spiseæbler, da de oftest er for bitre eller sure.
Cider fremstilles traditionelt i England og Frankrig. I Frankrig er avlen koncentreret i Bretagne og Normandiet, hvor den franske lovgivning tillader 48 forskellige æblesorter i fremstillingen. Normandiet producerer 60% af fransk Cider. Man er i området generelt enige om, at den bedste smag opnås ved en blanding af 40% søde, 40% bitre og 20% syrlige æbler.
Vil man lave sin egen cider, kan søde danske spiseæbler udgøre de 40 % søde æbler. |
|
|
|
|
|
Cideræbler kan også bruges når der skal presset æbler til æblemost. |
|
|
En æblemost af udelukkende søde æbler, bliver for sød for mange. Ved at blande syrlige og bitre æbler sammen med de søde, kan man få en mere afbalanceret æblesaft. |
|
|
| |
|
|
|
|
|
|