Sonneruplund.dk

     
Æble   Æblesorter
     
  Æbleoversigt i fotos
     
Kimblade fra æbleplante   Så et æbletræ
     
Podning af æbletræ   Podning af æbletræer
     
Okulation   Okulation og chip-budding
     
Befrugtet æble   Stikordsliste
   
  English version
   
Har du kommentarer, spørgsmål eller forslag til indhold så send en mail.
Kontaktoplysninger

   
  Sonneruplund.dk
på Facebook

   

Andre sider med fotos

     
Grønsisken   Fotogallerier mm
   
  Surrealistisk fotografi
   
Rejse til Kina   Fotos af fugle, insekter og fotos fra rejse til Kina
     
  Bella Boskob
     
  Makro og ekstrem makrofotografering - åben gruppe på Facebook
 
 

 

 

 

 

 

 

 

 
Pigeon   Mutzu æbleblomster
 
 
 
   
     
     

Cider æbler kan opdeles i 4 grupper

 
     
 
Sød: lav syre, lav tannin
 
 
Bittersød: lav syre, høj tannin
 
 
Syrlig: høj syre, lav tannin
 
 
Bittersyrlig: høj syre, høj tannin
 
     
 

Mine cidersorter er :

 
  Ashmead's Kernel - sødsyrlig  
  Balls Bittersweet  
  Browns Apple - mild bittersyrlig  
  Bulmers Normann - bittersød (medium)  
  Chanteline - syrlig  
  Dabinett - bittersød  
  Ellis Bitter - bitter til bittersød  
  Foxhwelp - bittersyrlig  
  Frederick - syrlig  
  Judar - syrlig  
   
  Kingston Black - bittersyrlig  
  Major - bittersød  
  Tremlett's Bitter - bittersød  
     
 
Cidersorter er fremavlet specielt til fremstilling af cider.
Det er meget saftige æblesorter, der ikke er egnet som spiseæbler, da de oftest er for bitre eller sure.
Cider fremstilles traditionelt  i England og Frankrig. I Frankrig er avlen koncentreret i Bretagne og Normandiet, hvor den franske lovgivning tillader 48 forskellige æblesorter i fremstillingen. Normandiet producerer 60% af fransk Cider. Man er i området generelt enige om, at den bedste smag opnås ved en blanding af 40% søde, 40% bitre og 20% syrlige æbler.
Vil man lave sin egen cider, kan søde danske spiseæbler udgøre de 40 % søde æbler.
 
     
  Cideræbler kan også bruges når der skal presset æbler til æblemost.  
  En æblemost af udelukkende søde æbler, bliver for sød for mange. Ved at blande syrlige og bitre æbler sammen med de søde, kan man få en mere afbalanceret æblesaft.  
 
 
   
     
 

 

Æble
 
E-bog
Om podning mm
Ebog om podning
Trin for trin
 
E-bog kan også købes for 50 kr via mail til flemming@thorninger.net
 

 

 

 
E-bog med fotos