Her er 4 opskrifter på æblesnaps, der nu er afprøvet
Æblesnaps opskrift 1, snaps på æbler, stjerneanis, tranebær og peberkorn
4 stk. Ellis Bitter æbler
5 stk. Judar æbler
1 stk. Baya Marisa æble
5 stk. stjerneanis
10 peberkorn
50 gr. tranebær
Æblerne skæres i både. Ingredienserne dækkes med vodka og trækker 1 mdr. Når ingredienserne er sorteret fra, fyldes op med vodka til 100 cl. Lagre 14 dage eller længere.
Æblesnaps opskrift 2, snaps på æbler, valnødder, kanel og peberkorn
2 stk. Belle De Boskoop æbler
2 stk. Ellis Bitter æbler
10 kerner af valnødder
2 stænger kanel
8 peberkorn, sort peber
Æblerne skæres i både. Ingredienserne dækkes med vodka og trækker 1 uge. Når ingredienserne er sorteret fra fyldes op med vodka til 75 cl. Lagre 14 dage eller længere.
Æblesnaps opskrift 3, snaps på æbler, slåen, rosiner og peberkorn
3 stk. Ellis Bitter æbler
3 stk. Boiken æbler
5 peberkorn
15 slåen bær, der har fået frost
30 rosiner
Æblerne skæres i både. Ingredienserne dækkes med vodka og trækker 1 uge. Når ingredienserne er sorteret fra fyldes op med vodka til 75 cl. Lagre 14 dage eller længere.
Æblesnaps opskrift 4. Er en lidt sødere snaps, mild.
3 stk. Ellis Bitter æbler
4 stk. Cox Orange æbler
10 peberkorn
10 rosiner
2 stk. stjerneanis
50 gr. tranebær
Trækker 1 uge.
Alle snapsene bliver bedre, hvis de lagre et år.
|